(50)

Faderland

e-bok


OM HITLER VANN KRIGET

Berlin, april 1964. Efter Adolf Hitlers seger i andra vĂ€rldskriget strĂ€cker sig det stortyska riket frĂ„n Nordsjön till Kaspiska havet. Förberedelserna inför FĂŒhrerns sjuttiofemte födelsedag Ă€r i full gĂ„ng i den pampiga huvudstaden.

Ett manslik hittas i en sjö nĂ€ra Berlins mest prestigefyllda förort. Xavier March, mordutredare vid Kriminalpolizei, börjar nysta i omstĂ€ndigheterna kring dödsfallet. Tillsammans med den amerikanska journalisten Charlotte Maguire kommer han en gigantisk hemlighet pĂ„ spĂ„ren – en hemlighet som utgör ett hot mot hela det nazistiska systemet om den skulle komma ut. Och Gestapo Ă€r hela tiden paret hack i hĂ€l ...

FADERLAND Àr Robert Harris debutroman. Den kontrafaktiska thrillern utkom 1992 och blev en av tidens mest omtalade. Den lÄg lÀnge pÄ bÀstsÀljarlistorna i England och USA, och översattes till 25 sprÄk. Faderland har sÄlt i över tre miljoner exemplar.

”Storslagen och skrĂ€mmande 
 Övertygande i varje detalj.” – Daily Telegraph



3.8

50 recensioner

Magnus

2021-12-09

Mycket originell historia. Alla ingredienser finns för en riktigt hÀrlig anrÀttning men det lyfter inte riktigt förrÀn under de sista hundra sidorna. Det Àr först dÄ som karaktÀrerna kommer till liv och man fÄr en kÀnsla av angelÀgenhet som lÀsare.