(18)

Förnuft och känsla (lättläst)

ljudbok


Systrarna Elinor och Marianne är giftasvuxna. Tre herrar blir föremål för deras känslor, men var och en av dem bär på hemligheter från det förflutna. Hur ska systrarna balansera förnuft och känsla? I Austens skarpsynta och roliga klassiker får vi en unik inblick i hur livet var för kvinnorna i den engelska överklassen i början av1800-talet.

En av den engelska litteraturens stora klassiker i lättläst utgåva! Jane Austens första roman Förnuft och känsla från 1811 skildrar övergången mellan upplysning och romantik, genom två oförglömliga kvinnogestalter. Historien om den impulsiva och känslostyrda Marianne och den förståndiga och balanserade Elinor har aldrig slutat fascinera läsare världen över. I Austens skarpsynta och roliga klassiker får vi med bitande ironi en inblick i hur livet var för kvinnorna i den engelska överklassen i början av 1800-talet.

Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid och kan användas i undervisningen. Under konceptet Tidlösa berättelser ger Vilja förlag ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla elever oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.


Uppläsare: Lo Tamborini
Längd:

3.2

18 recensioner

Meja

2023-06-29

En kort och mysig läsning

Ingeborg

2023-01-09

Inget för mig