(1475)

Förortssnuten

ljudbok och e-bok


Hanif Azizi växer upp på en militärbas i Iraks öken. Hans föräldrar är krigare för den iranska rebellrörelsen Folkets Mujahedin och kampen mot Khomeini genomsyrar hela tillvaron. Efter att pappan dödats i kriget tar nioårige Hanif sin lillebror i handen och påbörjar en flykt som så småningom tar honom till Sverige. Han har svårt att finna sig tillrätta i det nya landet och i tonåren får han kontakt med den terroriststämplade rebellrörelsen på nytt. Lockad av gemenskap och en möjlig återförening med sin mamma åker han till Irak för att bli en krigare i Folkets Mujahedin.

Berättelsen kunde ha slutat här, men något händer som får livet att vända om. Istället återvänder Hanif till Sverige – och utbildar sig till polis.

Han söker en tjänst i Rinkeby, och får snart vara med om saker han aldrig trodde skulle kunna ske i Sverige.

Förortssnuten är en verklighetsbaserad berättelse om flykt, utanförskap, radikalisering och livet i svenska utanförskapsområden. Det är en historia om vänskap, sammanhållning och om en poliskår som ställs inför en brutalitet den inte kan hantera.


Uppläsare: Hanif Azizi
Längd:

4.1

1475 recensioner

Francis

2024-03-24

Mycket bra!

Therese

2023-11-06

Det är en delvis rörig historia som inte blir lättare att förstå när inläsaren läser grammatiskt fel konstant. Boken hade nog upplevts som bättre om den varit inläst på korrekt språk då det störde historien hela tiden.

Anonym

2023-09-29

För mycket fokus på författarens uppväxt och resa genom mujahedin än på livet och upplevelserna som polis.