(13)

Förälskad i Berlin

ljudbok och e-bok


Barndomsvännerna Samuel, Freddie och Joakim bor i Berlin, varifrån de också driver reseföretaget Svenssons buss. Bolaget står inför ny expansion inför den kommande Alla hjärtans dag – resor med dejtingtema. Åtminstone på papperet. Frågan är om Samuel ska hinna få rätsida på allt i tid. I bakgrunden tisslas det om strejk i lokaltrafiken, men inte ska väl det påverka den privata resebranschen?

När deras gemensamma vän Christians ex-fru hävdar att Samuel är pappa till hennes yngsta barn ställs allt på ända, för hur ska han kunna berätta om sitt tidigare sorglösa leverne för flickvännen Gabi?

Freddie och hustrun Anne bor i förorten tillsammans med dottern Nina och trots en något stormig vardag med sömnlösa nätter och vardagspussel som ska lösas är familjen lycklig. Åtminstone tills Anne vill ha fler barn.

Och för Joakim och Daniel verkar världen stanna upp varje gång de rör vid varandra – men inte alltid på ett bra sätt. Inte ens föräldrarna verkar kunna förstå att han numera delar sitt liv med en man, och Joakim är rädd att hans egna rädslor ska leda till att han förlorar sin stora kärlek.

"Förälskad i Berlin" är en feelgood-roman skriven med glimten i ögat. Men det är också en berättelse om relationer, vänskap, kärlek och vikten av att kämpa tillsammans.

Jenny Hansson är en svensk författare, skrivcoach och lektör. Hon skriver främst feelgood-böcker, och debuterade med romanen Mytomanen på Madeira (2022).