(8)

Experimentet

e-bok


***Nominerad till Barnens Romanpris i Karlstad 2022 och till Crimetime Award: Årets barndeckare 2022!***

SpĂ€nnande frĂ„n första sidan /
/ Marvel har kommit till Uppsala och UNGARNA LÄR ÄLSKA DET!”

@lillabus_laser

Lika bra som PAX fast annorlunda.”

Otto 9 Ă„r

Varje gÄng jag föreslog en lÀspaus skrek de efter nÀsta kapitel.

Johanna Stenlund, UNT

... bilder och text fungerar verkligen sömlöst och Àr sÀkert en ingÄng till lÀsning som passar den som hellre hÄller sig till bild, samtidigt som det Àr urspÀnnande för vem som helst.

Jönköpings-Posten

En spÀnnande bok med fina illustrationer. Det enda dÄliga Àr att den Àr lite för kort.

KP

Ett misslyckat experiment och en grupp barn med djurmutationer. I denna actionspĂ€ckade hybrid mellan kapitelbok och serieroman möts vetenskap och magi – i nutid och framtid.

Matteo bor utanför Uppsala och gÄr i sjÀtte klass. Allt hade varit bra om det inte var för mobbaren Arvid och det faktum att Matteo har fladdermusvingar som vÀxer ut nÀr han blir stressad eller arg. Men snart fÄr Matteo större problem Àn sÄ. NÄgon brÀnner ned familjens gÄrd och försöker kidnappa honom. Under den dramatiska flykten trÀffar han andra barn med ovanliga egenskaper som ocksÄ Àr jagade. Men av vem? Och varför?

En fartfylld berÀttelse som inte vÀjer för de stora frÄgorna. SpÀnning, hjÀrtknip och en nypa humor för bokslukare i mellanÄldern och för de som Ànnu inte ser sig som boklÀsare.

"Experimentet" Àr första boken i serien Mutanterna av serietecknaren och illustratören Daniel Thollin och Ingela Korsell, författare till de populÀra PAX- och VÀsenologiböckerna.

Till den hÀr boken finns en lÀrarhandledning.