(114)

Evighetens tempel

ljudbok


Andra delen i Christian Jacqs fantastiska fresk om Ramses II inleds med att den store Sethos just gÄtt bort. Ramses har förlorat sin far, Egypten sin ledare och Farao. Förberedelserna inför kröningen av den nye faraonen Àr mÄnga och det Àr med blandade kÀnslor som den unge Ramses ser pÄ sin framtid...

Till sin hjÀlp har han visserligen sin Àlskade hustru, Nefertari och sin mor Tuya. Helt ovÀrderliga Àr ocksÄ hans vÀnner diplomaten Acha, ormtjusaren Setau, sÀkerhetsvakten Serramanna och hebrén Moses. Men fienderna Àr mÄnga, och nÀra. Brodern allierar sig med en grekisk prins och tillsammans planerar de att föra bort Ramses. Systern och dennes man har Àven de planer pÄ att förgöra den unge faraonen. Farligast Àr kanske ÀndÄ magikern Ofir som infiltrerar i alla lÀger.

I sin kamp att avsÀtta Ramses och lÄta en avlÀgsen arvinge till tronen - prinsessan Lita - regera, skyr han inga medel och det krÀvs gudomliga krafter för att överlista hans svarta magi. Lyckligtvis har Ramses gudarnas vÀlsignelse och fÄr flera tecken frÄn ovan. Men just nÀr den heliga staden Ramses-Pi Àr fÀrdigbyggd och allt verkar ordna sig tornar orosmolnen Äter upp sig pÄ den egyptiska himlen. Ramses vÀnner Àr inte sÄ trogna som de verkar och grannlÀnderna rustar för krig.


UpplÀsare: Fredde Granberg
LĂ€ngd:

3.9

114 recensioner

Maria

2023-02-10

Underbara böcker , nÀr kommer nÀsta?

Sir

2023-02-01

MÄnga liknande namn att hÄlla reda pÄ. Bitvis spÀnnande. Bra upplÀst.