(1)

Evangelium enligt Matteus : En bibelteologisk kommentar

e-bok


Håkan Sunnliden är en viktig röst i svensk kristenhet. Hans undervisning har, genom Andens goda verk, skapat tro på evangeliet om Jesus Kristus vår Messias. Hans röst har hörts under mer än fyrtio år som den väktare han är. Budskapet är tydligt: Gud - den treenige Guden: Fadern, Sonen och Anden - är den gode Guden som skapat, frälst och gett oss liv. Inte bara i predikstolar i landets kyrkor och frikyrkor hörs Håkans förkunnelse utan också i de olika böcker han författat - plus på kristen TV och nu senast i undervisnings poddar.

I kommentaren till Evangelium enligt Matteus syns hans djupa kunskap och passion för Guds Ord, Bibeln. Matteus berättelse är just en «berättelse» som skrevs ned tidigt på hebreiska och proklamerades i och genom kyrkan, det vill säga Herrens folk.

Håkan Sunnliden forskar och skriver för att vägleda. Han bidrar till att hjälpa läsaren förstå texterna och dess judiska bakgrund. I kommentaren får du möta svar på många frågor. Du får insikter om Jesu födelse, hans dop och offentliga tjänst. Du får lyssna till Jesu fem större undervisningspass och läsa om hans många tecken och under. Du får historiska tillbakablickar.

Det är en viktig bok.

Hans Sundberg Pastor, Teol Dok

«Bibellärare Håkan Sunnliden är känd för sin gedigna bibelundervisning. Det är värdefullt att vi får ta del av Håkans djupdykningar i Bibelns rika värld nu också i skriftlig form.

Kommentaren till Matteusevangeliet kan läsas i sin helhet eller när man funderar på något speciellt bibelställe. Jag rekommenderar den varmt.»

Boris Salo, prost och författare



5.0

1 recension

Patrik

2023-05-02

Oerhört lärorik och informativ. Patrik