(172)

Europa Blues

ljudbok och e-bok


Ett makabert fynd görs en morgon bland rovdjuren pĂ„ Skansen. En liten flicka blir skjuten pĂ„ vĂ€g frĂ„n ett födelsedagskalas. Åtta öststatskvinnor försvinner spĂ„rlöst frĂ„n en flyktingförlĂ€ggning i Stockholm. Runt, runt i tunnelbanenĂ€tet Ă„ker en nittioĂ„rig professor i sĂ€llskap med döden. En mobiltelefon ringer i en avsliten hand pĂ„ ett tunnelbanespĂ„r.

För kriminalkommissarie Jan-Olov Hultin börjar tiden bete sig underligt. Det förflutna Àr inte i ordning. De skenbart sÄ Ätskilda hÀndelserna formar sakta men sÀkert ett nÀt som kastas ut över Europa. Och de som hÄller nÀtet Àr Hultins team, "Rikskriminalens specialenhet för vÄldsbrott av internationell art", mer kÀnd som A-gruppen.

"Europa Blues" Àr den fjÀrde fristÄende kriminalromanen i sviten om Paul Hjelm och A-gruppen, av mÄnga ansedd som författarens bÀsta. Det Àr en thriller av internationellt snitt som karvar sig in i den europeiska samtiden med sylvass egg.


UpplÀsare: Arne Dahl
LĂ€ngd:

3.9

172 recensioner

Gustav

2022-12-01

BerÀttelsen och sprÄket Àr av högsta klass (enligt mig). Att det Àr författaren sjÀlv som lÀser upp gör sitt till betyget. Har lyssnat pÄ den flera gÄnger.

Göran

2021-11-25

Hoppig