(149)

Ett system så magnifikt att det bländar

ljudbok och e-bok


Först kom Sebastian, sen kom Clara, sen kom Matilda. Sen kom kalabaliken när en pappa kände för att lätta sig hjärta och någon annans hjärta kom av sig. Den natten föddes inte bara trillingar på Lunds lasarett, utan också nog med hemligheter för en kvarts livstid.

Tjugofem år senare: En ung kvinna hänger sig i en dörrkarm. En mamma möter djävulen på en kolonilott i Lund. Sebastian reser till London, Clara till Påskön och Matilda till Västerbotten. Sedan blir allting plötsligt väldigt komplicerat.

Hur långt ifrån varandra kan en familj komma innan den upphör att höra ihop? Amanda Svenssons nya roman Ett system så magnifikt att det bländar är en stor familjeberättelse om tre syskon som försöker nå varandra i en värld som blivit alltmer splittrad.

Eller är det snarare så att alltför mycket hänger samman? Lösningen kanske står att finna i källaren till en hierariskt ordnad byggnadsstruktur vid Russel Square. Eller i kärleken till en sorgsen kvinna. Även om en viss apa anser att det är ett villospår.


Uppläsare: Gizem Erdogan
Längd:

3.8

149 recensioner

Angelica

2022-10-09

Surrealistisk, filosofisk, tänkvärd men också lite deppig/skrämmande om människans ensamhet, rädslor och kärlek . Många tankar om meningen med livet och vår existens.

V

2022-05-05

Som en väv av obetydliga detaljer som skapar en bild dig välbekant men tagen för given.

Irene

2021-04-22

Mycket bra inläsning