(1088)

Ett stulet liv

ljudbok


Jaycee Lee Dugard kidnappades pÄ vÀg till skolbussen i juni 1991, inom synhÄll frÄn hemmet i South Lake Tahoe i Kalifornien. Bortförandet skedde mitt framför ögonen pÄ hennes styvfar som förtvivlat försökte cykla ifatt bilen som Jaycee tvingats in i. Detta var den mardrömslika inledningen pÄ ett försvinnande och en gÄta som skulle som skulle förbli olöst i 18 Är.

I augusti 2009 klev Jaycee Dugard och hennes tvÄ döttrar tillsammans med en man vid namn Phillip Craig Garrido in pÄ kontoret hos en övervakare i Kalifornien. Deras underliga beteende vÀckte misstankar, som sÄ smÄningom ledde fram till det ofattbara avslöjandet: att det var den sedan 18 Är försvunna Jaycee som dykt upp pÄ kontoret. Det visade sig att hon bodde med sina barn i skjul och tÀlt i en inhÀgnad del av Garridos bakgÄrd. Den snart 60-Ärige Phillip Craig Garrido och hans nÄgra Är yngre fru anhölls, misstÀnkta för kidnappningen och en rad andra brott. Den 28 april 2011 erkÀnde makarna Garrido brotten och dömdes till 431 Ärs respektive 36 Ärs fÀngelse.

Jaycee Dugards egen historia, som hon skriver sjÀlv, liknar en sorts ond, modern folksaga - det fasansfulla Àr att den Àr alldeles sann. Boken har hittills sÄlt i en miljon exemplar i USA och den har legat etta pÄ bÄde den engelska och den amerikanska bestsellerlistan.



4.1

1088 recensioner

Ida

2022-10-03

Gripande berÀttelse, mycket bra berÀttat

Anonym

2022-05-24

Gripande. Hemskt

Maria

2022-04-14

SÄ fruktansvÀrt! Det gÄr knappt att förestÀlla sig hur hon haft det. Att vara sÄ stark i denna situation och Àven efter, jag fÄr Àven kÀnslan av att hon Àr positivt,. Ett barn som Àr sÄ stark, fyller tonÄring och Àr sÄ stark, blir en oerhört stark och kÀrleksfull mamma, det gÄr nÄgra Är och hon Àr en oerhört stark ung kvinna. Vilken styrka hon besitter! Jag hoppas av hela mitt hjÀrta att hon och hela hennes familj mÄr bra och har det bra.