(769)

Ett kallt fall

ljudbok och e-bok


FÖRSTA BOKEN OM ENZO MACLEOD - AV FÖRFATTAREN TILL LEWIS-TRILOGIN

»Peter May Àr en författare jag skulle följa till vÀrldens Ànde.« Marilyn Stasio, New York Times

»En av mina nya favoriter. Det hĂ€r Ă€r vĂ€ldigt bra!« Magnus Utvik, Go’morron, SVT om Lewis-trilogin

Paris. Ett urgammalt mysterium. Det Àr midnatt, en man söker desperat efter fristad och flyr in i en kyrka. NÀsta dag blir hans plötsliga försvinnande en riksnyhet i hela Frankrike.

Vad hĂ€nde egentligen med Jaques Gaillard? Den briljanta lĂ€raren som undervisade nĂ„gra av landets mest begĂ„vade elever pĂ„ École Nationale d'Administration försvann för tio Ă„r sedan. Enzo Macleod, skotsk rĂ€ttsmedicinare, har gĂ„tt med pĂ„ ett vad han inte har rĂ„d att förlora: Han ska lösa sju av Frankrikes mest notoriska mord. Till sin hjĂ€lp har han modern teknologi, ett bristande tĂ„lamod och en ansenlig grad av respektlöshet i förhĂ„llande till rĂ€ttssystemet.

Djupt ner under staden, i katakomberna, grÀver Enzo fram ledtrÄdar - spÄr som tycks vara avsiktligt utplacerade. I takt med att han nÀrmar sig mördaren blir det alltmer uppenbart att han sjÀlv riskerar att bli nÀsta offer.

PETER MAY [f. 1951] Ă€r en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sĂ„lt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bĂ„de internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix LittĂ©raire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ȁrets bĂ€sta kriminalroman« i USA . Ett kallt fall Ă€r den första boken i hans serie - The Enzo Files - om rĂ€ttsmedicinaren Enzo Macleod, som utspelar sig i Frankrike.

»Han har en oerhört stark förmÄga att skriva fÀngslande.« Johannas Deckarhörna


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.5

769 recensioner

Lasse

2024-04-09

Oj vad segt och ointressant. Efter halva boken hade jag helt tappat trÄden och tidigare tyckte jag att May var en spÀnnande författare.

Camilla

2024-04-02

Nja

giddygrace

2024-03-01

UrtrÄkig