(4)

Ett annorlunda liv

e-bok


I Ett annorlunda liv delar Iris med sig av sina egna erfarenheter av att som vuxen leva med autism.

Iris Johansson vÀxte upp i ett smÄbrukarsamhÀlle i VÀstergötland under en tid dÄ autism Ànnu inte fanns i folks medvetande. Men hennes förÀldrars vÀgran att klassa dottern som utvecklingsstörd, trots att hon inte utvecklades pÄ samma sÀtt som andra barn, gav Iris en chans att vÀxa och övervinna svÄrigheter som hotade att begrÀnsa hennes liv.

I Ett annorlunda liv fortsÀtter Iris Johansson pÄ den berÀttelse hon pÄbörjade i En annorlunda barndom, och delar med sig av sina egna erfarenheter frÄn att leva med autism. I sin första bok skildrade hon barnets utsatthet. Nu fÄr vi veta hur hon hanterade livet som tonÄring och hur hennes vuxna liv ser ut.

Genom studier och sin egen personliga resa har hon lÀrt sig mycket om hur mÀnniskor fungerar och med bÄde vÀrme och kunskap ger hon rÄd och exempel pÄ kommunikationens och intimitetens betydelse i kontakten med traumatiserade ungdomar och mÀnniskor med kommunikationshandikapp.



2.8

4 recensioner

Ulla

2023-11-17

VÀldigt speciell och intressant bok! Blev mycket fascinerad av henne. Att ha speciella gÄvor som samhÀllet ej förstÄr eller vet hur de skall bemöta.