(35)

Erich Zanns musik

ljudbok och e-bok


Jag har aldrig sett en gata sĂ„ smal och sĂ„ brant som Rue d’Auseil. Det var nĂ€stan som en klippsida, stĂ€ngd för all fordonstrafik, och lĂ€ngst upp pĂ„ krönet slutade den i en mĂ€ktig mur. Jag vet inte hur det kom sig att jag bosatte mig pĂ„ en sĂ„dan gata, men jag var inte helt mig sjĂ€lv nĂ€r jag flyttade dit. Varje natt hörde jag sĂ€llsam musik frĂ„n vindskupan ovanför mig. Vindskupan var det enda rum pĂ„ gatan som lĂ„g högt nog för att kunna se ut över muren och ner pĂ„ andra sidan. DĂ€r bodde en mĂ€rklig, stum man vid namnet Erich Zann som spelade viola da gamba. Även om han höll mig vaken var jag trollbunden av hans mĂ€rkliga musik. Ju lĂ€ngre jag lyssnade, desto mer fascinerad blev jag, tills jag efter en vecka bestĂ€mde mig för att bekanta mig med mannen ...

H.P. Lovecraft (1890-1937) var en av de stora pionjÀrerna inom skrÀckgenren. Han Àr mest kÀnd för att ha skapat Cthulhu-mytologin, dÀr mÀnniskan Àr liten och betydelselös i ett ofattbart stort universum, fyllt med likgiltiga eller fientliga urtidskrafter.

Lovecraft hade en begrÀnsad lÀsekrets under sin livstid men hans verk har efter hans död kultförklarats och Àr en outtömlig kÀlla till inspiration för sÄvÀl författare som filmskapare. Han anses allmÀnt vara en av 1900-talets mest inflytelserika skrÀckförfattare.



3.6

35 recensioner

Felicia

2024-01-19

inte speciellt fÀngslande. hade svÄrt att fokusera pÄ handlingen dÄ upplÀsarens nÀst intill överdrivna inandningar störde upplevelsen.

Sara

2021-11-03

Det Ă€r en viola pĂ„ omslaget, inte en gamba😭