(878)

Eragon

ljudbok och e-bok


Första delen i den bÀstsÀljande fantasyserien om pojken Eragon och draken Saphira!

FörÀldralösa Eragon bor med sin morbror Garrow i en liten by pÄ landsbygden. En dag hittar han en vacker blÄ sten som visar sig vara ett drakÀgg, och hans liv blir sig aldrig likt igen. Dels för att vÀnskapen och bandet mellan honom och draken, Saphira, Àr sÄ starkt, men ocksÄ för att det enkla livet omedelbart byts ut mot ett betydligt farligare. Garrow blir nÀmligen skadad nÀr byn attackeras av den onda kungen Galbatorix anhÀngare, och Eragon ger sig av för att hÀmnas.

Endast med hjÀlp av ett urÄldrigt svÀrd och rÄdgivning frÄn den gamla sagoberÀttaren Brom, navigerar han och Saphira i en vÀrld omgivna av magi och makt, och kÀmpar mot Imperiets kung vars ondska inte kÀnner nÄgra grÀnser. De borde vara chanslösa, men Brom visar sig vara mer Àn bara en sagoberÀttare, och Eragons Àventyr blir till nÄgonting mycket större Àn vad han kunnat förestÀlla sig.

"Eragon" Àr den första boken i serien om Eragon och Saphira som utkommit pÄ över 40 sprÄk och sÄlt i över 35 miljoner exemplar vÀrlden över. De Àr fantasyÀventyr nÀr de Àr som bÀst, fyllda av mystik, drakar, alver, passion och strider mellan ont och gott!

Författaren, Christopher Paolini, var bara 15 Är gammal nÀr han började skriva pÄ Eragon. NÀr han var 19 Är gavs boken ut pÄ familjens egna förlag. Snart fick dock större förlag upp ögonen för honom och spred succén över hela vÀrlden. "Eragon" var nummer 1 pÄ New York Times bÀstsÀljarlista i 151 veckor.

Pdf pÄ ordförklaringar finns att ladda ner pÄ Bonnier Audios hemsida www.bonnieraudio.se


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

4.5

878 recensioner

Jennifer

2024-03-15

😍

Jonathan

2023-10-30

En riktigt bra bok med en vÀlgenomtÀnkt vÀrld och berÀttelse! Kan dock bli lite lÄngrandig pÄ sina stÀllen, och har handlingar som till en början kÀnns som att de inte leder till nÄgot. Men i slutÀndan Àr berÀttelsen ÀndÄ vÀl vÀrd och jag vet att allting i slutÀndan kommer knytas ihop pÄ ett högt tillfredsstÀllande sÀtt!

Cameliont

2023-07-12

Vilket Àventyr för bÄde ung och gammal!