(268)

Entry Island

ljudbok och e-bok


NÀr det isolerade ösamhÀllet Entry Island skakas av ett mord, det första i mannaminne, beger sig kriminalpolisen Sime Mackenzie till ön som del av ett utredningsteam frÄn Montréal. AffÀrsmannen James Cowell, en av öns drygt hundra invÄnare, har knivhuggits till döds i sitt hem, och det mesta talar för att det Àr hans hustru, Kirsty, som hÄllit i vapnet.

Utredningen ser först ut att bli en formalitet, men nÀr Sime trÀffar Kirsty övervÀldigas han av en mÀrklig kÀnsla. Trots att han vet att de inte kan ha trÀffats förut kÀnner han igen henne. Det Àr nÄgot hos den mordmisstÀnkta kvinnan som rör upp djupt begravda minnen inom honom.

I takt med att utredningen fortskrider börjar Sime hemsökas av drömmar om ett avlÀgset förflutet pÄ en skotsk ö, femhundra mil bort historier som hör till en fjÀrran vÀrld men ÀndÄ tycks strÀcka sig in i nuet, mot Entry Island och de mysterier som ön ruvar pÄ.

PETER MAY [f. 1951] Ă€r en skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bĂ„de internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Le Prix LittĂ©raire Cezam Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ȁrets bĂ€sta kriminalroman« i USA. Entry Island Ă€r Peter Mays nya fristĂ„ende kriminalroman.


UpplÀsare: Mats Eklund
LĂ€ngd:

3.9

268 recensioner

Lisa

2024-02-20

Bra och mÄlande. Lite svÄrt att hÀnga med i svÀngarna.

Marie

2023-05-12

Mest intressant Àr de historiska skildringarna av livet pÄ yttre Hebriderna pÄ 1800-talet, nÀr befolkning fördrivs av de brittiska jordÀgarna. Enda utvÀgen Àr att emigrera till Amerika eller Kanada. En deckare dÀr nutid vÀvs ihop med dÄtid pÄ ett fascinerande och spÀnnande sÀtt!

Dystopia

2023-01-27

Lite för lÀtt att rÀkna ut vad som ska hÀnda men ÀndÄ rÀtt underhÄllande.