(25)

Enkelrum

ljudbok och e-bok


Författaren Hans Gunnarsson rÀknas ofta som en av Sveriges frÀmsta novellister, och efter vÄrens kritikerrosade roman All inclusive ÄtervÀnder han nu till novellformatet med Enkelrum. Novellen utgör ett utmÀrkt exempel pÄ författarens förmÄga att skildra mÀnniskor med en vÀlbalanserad blandning av humor, obehag och kÀrlek.

Han hade just tagit ett foto av industribyggnaden nĂ€r mobilen ringde. Det var hans ex. HallĂ„, svarade han kort, försökte lĂ„ta som om han inte sett att det var hon som ringde. Men han var inte i nĂ€rheten av hennes kyla. Vad vill du? sa hon tvĂ€rt, krĂ€vande, som om det var han som hade ringt henne. Hej, sa han. Är det du? Det rĂ€cker nu, sa hon. Det rĂ€cker nu. Va? sa han. Det brusade och plingade och skramlade i bakgrunden, som om hon ringde frĂ„n ett tivoli. Jag vill att du lĂ€gger av, sa hon. Jag Ă€r i FinspĂ„ng, sa han.

Det hÀr Àr en ljudnovell frÄn Novellix, inlÀst av författaren sjÀlv. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. LÀs mer pÄ novellix.se



3.4

25 recensioner

Mathias

2022-10-15

Inte min grej. Deppig