(192)

En vacker dag lämnar jag honom

e-bok


"Jag väntade på och jag längtade efter att han skulle lämna mig. För om han själv gick sin väg skulle jag slippa slå mig lös från honom, från oss och från vårt gemensamma liv. Eller tänk om han rentav skulle dö, en helt förbjuden tanke."

Det här är min berättelse om hur det var att leva i en kraftfull, livsfarlig passion där kasten mellan kärlek, åtrå, hopp och djup förtvivlan gjorde att jag tappade greppet om mig själv. Men även om mina barn. Den man som från första stund gick rakt in i mitt sinne, krävde full uppmärksamhet och aldrig lämnade mig i fred blev en del av mitt liv. Under en alltför lång tid. Det onormala blev normalt.

Boken "En vacker dag" beskriver "50 nyanser av honom" fast på riktigt. En mix av passion, våld, sex och kärlek i en livsfarlig blandning och ett liv som snurrade på, där kasten mellan passion och våld var var som att leva i ett nät av motstridiga känslor.



3.8

192 recensioner

Helena

2021-12-01

Så bra förklarat hur det är att leva i ett förhållande med en sådan man. Hoppas att de som misstänker att det pågår i deras bekantskapskrets läser denna bok å får hjälp på traven att stötta, lyssna å finnas där för kvinnan...

Rafal

2021-04-22

CCCC

Carolina

2021-02-25

Modigt av henne att dela med sig av sitt liv och att förhoppningsvis öppna upp ögona för andra kvinnor och män som lever sitter fast i samma cirkel. En Gripande och skrämmande intressant bok. Den var jobbig att lyssna på men en mycket stark och viktig berättelse. Väldigt hemsk. Man blir arg och frustrerad över varför Maria stannar hos Erik, varför hon inte tar sitt ansvar och går. Men det är så hot och våld funkar. Man kränks, blir sviken, rädd, sårad men man slutar aldrig att hoppas på att det ska vara sista gången. Att den som säger sig älska en ska förstå och förändras. Hoppet är det sista som dör och våldet, hoten, de sexuella övergreppen blir normaliserat och till slut vet de inblandade inte vem som är offer och gärningsman. En känga åt rättsväsendet och vårt samhälles benägenhet att lägga locket på och skambelägga den som utsätts.