(68)

En resa till jordens medelpunkt

ljudbok och e-bok


En av tiderna mest klassiska & Àlskade Àventyrsböcker!

I maj 1863 hittar Hamburgprofessorn Otto Lidenbrock ett kodat meddelande i manuskriptet till en urÄldrig islÀndsk saga. Efter att ha knÀckt chiffret anar han att han funnit vÀgen till jordens medelpunkt via vulkanen SnÊfellsjökull pÄ Island, och sÀtter genast ihop en expedition. I sÀllskap med brorsonen Axel och guiden Hans inleder han nedstigningen i den vilande vulkanen, i vars inre en vÀrld av underjordiska floder, stormar, förstenade trÀd och urtidsdjur vÀntar, mÄnga mil under jordskorpan, upplyst av elektriskt laddade gaser.

Med sin blandning av vetenskap och vild spekulation har En resa till jordens medelpunkt [1864] blivit en klassisk Àventyrsroman, som lika mycket speglar sin tids vetenskapsoptimism som dess besatthet av att upptÀcka, kartlÀgga och kolonisera.

JULES VERNE [1828–1905] var en fransk författare av allt frĂ„n Ă€ventyrsromaner och science fiction till dramatik och libretton, med en produktion av minst tvĂ„ handskrivna romaner om Ă„ret. Även om han i dag förknippas med populĂ€r- och ungdomslitteratur har han prisats av bĂ„de kritiker och stora författare. Hans klassiska verk Ă€r En resa till jordens medelpunkt [1864], Jorden runt pĂ„ 80 dagar [1872], En vĂ€rldsomsegling under havet [1870] och FrĂ„n jorden till mĂ„nen [1865].


UpplÀsare: Lo Tamborini
LĂ€ngd:

3.9

68 recensioner

Matilda

2023-08-16

Klassiker, absolut lÀs/lyssningsvÀrd

Linda

2022-08-11

FörstÄr varför detta rÀknas som en klassiker, vilken fantastisk bok!

David

2022-01-29

Jules Verne Àr vida mer kÀnd Àn den bÀste realist eller naturalist, pÄ det sÀttet att han med sin fantasi, och sitt snille, var en av de första författarna av Science Fiction.