(1114)

En plats i solen

ljudbok och e-bok


En svensk familj hittas mördad i sitt hem pĂ„ Costa del Sol i södra Spanien – alla utom den 16-Ă„riga dottern, som Ă€r spĂ„rlöst försvunnen.

Först tror polisen att det Àr ett inbrott som gÄtt fel, men ju mer brottet granskas, desto mÀrkligare blir det. NÀr ocksÄ inbrottstjuvarna pÄtrÀffas döda lamslÄs hela utredningen. Brottet sÀnder en chockvÄg som skakar om, till och med pÄ den brottstyngda Solkusten.

Annika Bengtzon skickas ner till Marbella för att bevaka morden. Hon Äker under protest, för hon har egentligen inte tid att resa ivÀg. Hon har just fÄtt en ny lÀgenhet och har inte ens hunnit packa upp flyttkartongerna. Relationen med hennes exmake Thomas Àr laddad. Annika saknar sin familj sÄ att det vÀrker i kroppen. NÀr bÄde Thomas och Annika plötsligt befinner sig samtidigt i Malaga under nÄgra tropiska majdagar visar det sig att deras kÀrlek kanske inte alls Àr död.

Men under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvÀtt och vedergÀllningar som innefattar flera generationer. Hennes sökande efter den försvunna 16-Äriga flickan för henne slutligen bort frÄn Europa och ner till Afrika.

En plats i solen Àr en brett upplagd kriminalroman som spÀnner över 70 Är, frÄn Nazityskland och bonde-Sörmland pÄ 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vÄr tid. Det handlar om vad mÀnniskor Àr beredda att göra för att fÄ just en plats i solen, en position pÄ samhÀllets grÀddhylla.



4.2

1114 recensioner

Zeke

2024-01-10

Bra

jo.inger52

2024-01-03

😬

Lars

2024-01-03

En plats i solen av Liza Marklund Åttonde boken I Annicka Bengtsson serien upplĂ€st av Katarina Ewerlöf