(1613)

En man som heter Ove

ljudbok och e-bok


Ove Ă€r 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skrĂ€ck”. Men Ove Ă€r fan inte bitter, grymtar han. Han gĂ„r vĂ€l bara inte runt och flinar jĂ€mt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar kĂ€llsorteringstunnorna. Trots att det Ă€r flera Ă„r sedan han avsattes som ordförande pĂ„ bostadsrĂ€ttsföreningens Ă„rsstĂ€mma. Eller ”den dĂ€r statskuppen”, som Ove sjĂ€lv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. SÄ nÀr de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag rÄkar förstöra Oves brevlÄda blir det upptakten pÄ en komisk och hjÀrtevÀrmande berÀttelse om tilltufsade katter, ovÀntad vÀnskap och den urÄldriga konsten att backa med slÀp. Som kommer förÀndra en man och en bostadsrÀttsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga Àldre mannen i grannhuset prÀglas av pricksÀker humor och hög igenkÀnningsfaktor. En underhÄllningsroman som bÄde lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berÀtta nÄgot viktigt om oss sjÀlva och vÄr tid. Det Àr en underhÄllande feel good-berÀttelse i samma anda som HundraÄringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet frÄn den ljusa sidan.


UpplÀsare: Torsten Wahlund
LĂ€ngd:

4.6

1613 recensioner

Peter

2024-03-24

Hysteriskt rolig stundvis. Glad att jag sett filmerna innan jag lyssnade pÄ ljudboken.

Anonym

2024-03-16

En fantastisk bok och en fantastisk upplÀsare!

Peter

2024-02-27

Fantastisk berÀttarkonst