(424)

En kamp mot klockan

ljudbok och e-bok


TREDJE BOKEN OM ENZO MACLEOD - AV FÖRFATTAREN TILL LEWIS-TRILOGIN

»Peter May Àr en författare jag skulle följa till vÀrldens Ànde.« Marilyn Stasio, New York Times

Enzo Macleod har diagnosticerats med en dödlig sjukdom och försöker samtidigt lösa ett av de mest förbryllande kalla fallen i Frankrikes historia. Tiden hĂ„ller pĂ„ att rinna ut för honom, i mer Ă€n en bemĂ€rkelse. Som om det inte vore illa nog blir hans dotter nĂ€stan dödad, Enzo sjĂ€lv blir rĂ„nad – och dĂ€refter hĂ€ktad. NĂ„gon försöker smutskasta honom. Och sĂ€tta dit honom för mord.

Det blir snart uppenbart att en mördare, som hittills alltid lyckats komma undan, nu har trĂ€tt fram ur det förflutna och Ă€r beredd att göra vad som helst för att stoppa Enzo. Som i sin tur tvingas göra bruk av all sin rĂ€ttsmedicinska kunskap för att lösa fallet – innan det Ă€r för sent


PETER MAY [f. 1951] Ă€r en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sĂ„lt i över fyra miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bĂ„de internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix LittĂ©raire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ȁrets bĂ€sta kriminalroman« i USA.

»En av mina nya favoriter. Det hĂ€r Ă€r vĂ€ldigt bra!« Magnus Utvik, Go’morron, SVT om Lewis-trilogin

»Peter May har en oerhört stark förmÄga att skriva fÀngslande.« Johannas Deckarhörna


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.9

424 recensioner

Kristofer

2023-08-28

Serien blir tyvÀrr allt mer trÄkig. Första boken var bra sen gick det utför. La av boken efter 5 timmar.

Jarrai

2023-04-18

Intressant.

irene

2023-03-11

FortsÀttning följer tror jag