(238)

En instängd man

ljudbok och e-bok


Nominerad till Crimetime Awards 2023 för årets bästa deckardebut.

"Gillar du Sjöwall-Wahlöö så vill jag påstå att det här är ett måste!" Leif GW Persson TV4 Nyhetsmorgon

"Årets bästa deckare hittills? Per Hellgren får en inte bara att känna svetten i varenda por hos karaktärerna, den är även ett mästarprov i gestaltning och detaljrik som få." Norrköpings Tidningar

Sommaren 1958. Polisen utreder ett våldsamt sexualmord på en äldre kvinna i Västmanland. Kriminalkonstapel Rydin och hans kolleger vid riksmordkommissionen i Stockholm letar efter en osedvanligt brutal mördare i ett hett sommarlandskap där vittnen berättar om en cyklande man.

Vårvintern 1965. Boende på Bergsgatan 57 i Stockholm klagar på en kraftig odör. En död man påträffas i en lägenhet. Kriminalassistent Lampell vid våldsroteln fördjupar sig i mysteriet. Hur har gärningsmannen tagit sig ut ur lägenheten som är helt tillbommad inifrån?

"En instängd man" skildrar det mödosamma polisarbetet med två mordfall i en annan tid. För den läsare som kan sin deckarhistoria framträder här en kärleksfull hyllning till Sjöwall & Wahlöö och det som kan kallas det svenska deckarundrets inledning.



3.7

238 recensioner

Calle

2024-04-19

Bland det bättre jag lyssnat på. Mycket tack vare Reine B

Bosse

2024-04-13

Djup, trovärdig, fängslade med ett ovanligt säkert, mustigt och detaljerat språk. Osedvanligt snyggt paketerat drama.

Stensängen

2024-03-28

Mycket bra skildring av Sverige slut 50-tal till mitten av 60-talet. Spännande och listig story. Aningen minus för bitvis långsamt tempo och väl detaljrika naturskildringar.