(10)

En handbok choklad

e-bok


Varför Àr det sÄ intressant med choklad? RÀcker det inte med att det Àr gott? Jo, jo, men vore det inte bra att veta mer om vad som gör en del choklad mycket godare Àn annan?

Visste du till exempel att smaken inte bara hÀnger pÄ procenten? Hög kakaohalt Àr inte detsamma som bra choklad.

VÄr tanke med att skriva en bok om choklad Àr att öppna ögonen och skingra en del svammel. Vi vill inte tala om rÀtt eller fel, lika litet som vi kan bestÀmma vilken dessert som Àr godast.

Ambitionen Àr att ge dig nycklarna till ett bÀttre val (vad det nu kan innebÀra för dig!) nÀsta gÄng du köper choklad. NÀr allt kommer omkring Àr det bara du sjÀlv som kan avgöra vad som Àr gott eller inte.

Lita inte pÄ förstÄsigpÄarna, lita pÄ dig sjÀlv och din egen smak.

Om författarna

Jerry Lindahl, en pionjĂ€r inom provning som hĂ„llit lĂ„da sedan mitten av 1990-talet. Tidpunkten kanske inte Ă€r pionjĂ€rmĂ€ssig, men vĂ€l bredden och djupet. Choklad ihop med öl, destillat och cigarrer. Herr J. Lindahl, som artistnamnet Ă€r, förmedlar Ă€ven hĂ€r konnĂ€ssörens budskap utan snobbighet. Budskapet Ă€r enkelt: Livet Ă€r för kort för obehaglig choklad! Örjan Westerlund, nyfiken och med okuvlig vilja att prova nya saker. Ett brinnande intresse för whisky blev en whiskybok. Nu har denne nyblivne chokladĂ€lskare slagit sig ihop med herr J.Lindahl. Resultatet Ă€r en chokladbok. Även den skriven med ambitionen att med god humor skapa klarhet mellan fakta och tyckande.