(2090)

En flicka som kallas Alice

ljudbok och e-bok


I den lilla staden Rain Valley hĂ€nder sĂ€llan nĂ„got – Ă€nda tills den dag dĂ„ en liten flicka dyker upp frĂ„n de djupa skogarna, undernĂ€rd, skrĂ€ckslagen, aggressiv och omöjlig att fĂ„ kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte faststĂ€lla flickans identitet. Myndigheterna vill lĂ„sa in henne pĂ„ en institution tills man hittat nĂ„gon anhörig. Tills helt nyligen var Julia Cates en framstĂ„ende barnpsykiatriker, men en skandal förstörde hennes karriĂ€r och medierna jagade henne. NĂ€r hon fĂ„r ett desperat telefonsamtal frĂ„n sin syster, polischef i hemstaden uppe i nordvĂ€stra USA, tar hon chansen att slippa ifrĂ„n den plĂ„gsamma situationen i Los Angeles. Rykten sprids snart om ”vargflickan” och den skandalomsusade psykiatern som tagit sig an henne och Ă„terigen ifrĂ„gasĂ€tts Julias kompetens. Men för Julia Ă€r ingenting viktigare Ă€n att rĂ€dda den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta, sakta börjar Ă„tervĂ€nda till livet. DĂ„ upptrĂ€der plötsligt en man som sĂ€ger sig vara far till barnet, en man som avtjĂ€nat straff för mord pĂ„ sin hustru och dotter…...Med vĂ€rme och stark inlevelse berĂ€ttar Kristin Hannah en djupt gripande historia om en kvinnas kĂ€rlek till en hĂ„rt drabbad liten flicka och hur hon tillsammans med en ung lĂ€kare kĂ€mpar för barnets bĂ€sta. En engagerande och spĂ€nnade roman av en av USA:s frĂ€msta underhĂ„llningsförfattare, utgiven i 22 lĂ€nder.”…en av denna stĂ€ndigt bĂ€stsĂ€ljande författares mest gripande och fĂ€ngslande romaner hittills. En flicka kallad Alice kommer att öka Hannahs popularitet och bekrĂ€fta hennes dominans nĂ€r det gĂ€ller kvinnoromaner.” Booklist”Romanens verkliga kĂ€rlekshistoria Ă€r passionen mellan Alice och Julia och det Ă€r svĂ„rt att inte Ă€lska den sĂ„rbara lilla vargflickan.” Publishers Weekly.


UpplÀsare: Louise Raeder
LĂ€ngd:

4.3

2090 recensioner

Helena

2024-03-27

Helt ok. Lite banal och stereotyp emellanĂ„t. Ibland kĂ€ndes handlingen förenklad pĂ„ ett sĂ€tt som gjorde den orealistisk. Det finns flera andra böcker av Hannah som Ă€r oerhört mycket bĂ€ttre, och som rekommenderas i stĂ€llet för den hĂ€r (”Himmel över Alaska”, ”Den frusna trĂ€dgĂ„rden” och ”De fyra vindarna”).

N

2024-03-23

hennes böcker Àr fantastiska! men lyssna pÄ originalsprÄk. den hÀr översÀttningen Àr stolpig och tillgjord konstig amerikanska med uttryck som "dramadrottning" och mycket annat som stör upplevelsen. synd att inte alla verk finns pÄ originalsprÄk.

Helena

2024-03-22

En vacker men omtumlande skildring av mÀnniskans förmÄga att anpassa sig till och ur svÄrigheter. SvÄrt för upplÀsarens alldeles för barnsliga röst och hade ibland svÄrt att koncentrera mig pÄ berÀttelsen.