(1178)

En förlorad kärlek

ljudbok och e-bok


En oförglömlig kärlekshistoria i skuggan av andra världskriget

Där på hennes underarm, precis bredvid ett födelsemärke, satt sex siffror tatuerade. "Kommer du ihåg mig nu? frågade han med darrande röst. Hon tittade på honom igen, som om han vore ett spöke. Lenka, det är jag sa han. Josef, din man. Lenka är en ung konststuderande när hon träffar Josef i Prag, strax före andra världskrigets utbrott. De gifter sig snart, men deras liv tillsammans hinner knappt börja innan de slits isär av kriget. Josef ska fly till New York tillsammans med sin familj, Lenka ska komma efter med sina föräldrar. Men ingenting går som planerat. Fartyget som Josef reser med förliser. Och Lenkas öde för henne till Theresienstadt och så småningom Auschwitz. Ovetande om att den andra är vid liv bär de med sig minnena av den förlorade kärleken. Ett helt liv senare står de plötsligt öga mot öga. Från den lyckliga tiden i förkrigets Prag till nazismens skräckvälde i Europa.

En förlorad kärlek är en berättelse om den första förälskelsens kraft, om människors uthållighet och förmåga att resa sig i svåra stunder.

Alyson Richman har toppat bästsäljarlistor världen över med sina böcker. Den kritikerhyllade En förlorad kärlek har givits ut i över trettio länder och ska filmatiseras. Alyson bor med sin familj på Long Island och skriver just nu på sin nästa roman.


Uppläsare: Gabriella Boris
Längd:

4.3

1178 recensioner

Calle

2023-09-07

Trots allt tragiskt och allt hemskt, en fin bok med så mjuk uppläsning, väl värd att lyssna på!

Ingrid

2023-09-03

Trots all grymhet och som förekom, är det en otroligt vacker bok. Läs den!

cecilia

2023-08-21

Fin och intressant handling.