(481)

En egen lön

ljudbok och e-bok


Året är 1913 och Hillevi lämnar föräldrahemmet för att börja sitt arbete som tvätterska på godset Tjolöholm. Sysslorna är slitsamma och Hillevi drömmer om ett bättre och friare liv. Genom grevinnan får hon en glimt av fotograferandets fascinerande värld. Hillevi förundras över den magi som skapas med hjälp av en kamera och inser att detta är vad hon vill viga sitt liv åt. Men i en tid då ogifta kvinnor är omyndiga och de gifta blir försörjda av sina makar får Hillevi kämpa hårt för att förverkliga sin dröm.

Parallellt med Hillevi följer vi Daphne och hennes liv i nutidens Lund. Även Daphne drömmer om att arbeta som fotograf och planerar att starta en fotoateljé. Men så bryter corona pandemin ut och hennes planer grusas. Ska hon tvingas leva på sin sambo? Trots att mer än hundra år skiljer Hillevi och Daphne åt har de en gemensam dröm: att arbeta och försörja sig som fotograf – och att kunna leva på en egen lön.

Maria Gustavsdotter har hyllats för serien Prästdöttrarna som utspelar sig i stormaktstidens Sverige. Med En egen lön bevisar hon återigen sin osvikliga känsla för att trovärdigt skildra kvinnors liv, såväl de moderna som de i svunnen tid.



4.2

481 recensioner

Barbro

2024-01-01

Bra

Ann-Kristin

2023-12-08

Så bra och spännande. Synd att behöva vänta länge på nästa bok. 2 super bra uppläsare

Annelie

2023-09-19

Riktigt bra bok men stundtals dålig kvalitet på inläsningen