(4)

En Dufva i Stockholm

e-bok


Det Àr missvÀxtÄr i slutet av 1600-talet, svÀlt och armod i hela landet, nÀr den unga Catharina Dufva tar sig till Stockholm för att söka tjÀnst hos den förnÀma och rika familjen Lohe vid Stora Nygatan. Hon anstÀlls för att sköta serveringen för bÄde sjÀlva herrskapet och deras gÀster.

Catharina mÄste nypa sig i armen för att tro att det Àr sant. En sÄdan enastÄende chans nÀr andra fryser ihjÀl pÄ gatorna i den strÀnga vintern! Men vad Àr det herr Johan Lohe egentligen vill med henne? Vad viskar de om i köket?

NÀr den förfÀrliga sanningen gÄr upp för henne Àr det för sent. Hon mÄste foga sig. Till sist stÄr hon inte ut lÀngre och utmanar sin fiende. SjÀlvklart Àr han för mÀktig och hon döms för ett brott hon inte förstÄr och nÀr hon genomgÄr sitt straff sjunker hon sÄ djupt en kvinna kan sjunka.

ÄndĂ„ finns det en Ă€kta kĂ€rlek dĂ€r hon minst anar det, och nĂ€r hon kommer ur sin förnedring visar hon sig vara en ung kvinna med klart förstĂ„nd, energi och sĂ€llsynt sinne för affĂ€rer. Men Johan Lohe glömmer ingenting och svĂ€r pĂ„ att krossa henne pĂ„ nytt!

En Dufva i Stockholm Àr den första, fristÄende delen i serien om Catarina.