(82)

En dag kommer jag tillbaka

ljudbok och e-bok


Noah vill hem. FörstÄeligt för en fyraÄring. Men Noah Àr redan hemma, och som Noahs ensamstÄende mamma Janie vet, Àr ingenting med Noah lÀtt att förstÄ. Han har mardrömmar, han Àr livrÀdd för vatten, han kan saker om dinosaurier som ingen berÀttat och kÀnner igen filmer han aldrig har sett. Ibland skjuter han bort henne och skriker att han vill till sin andra mamma. Det blir vÀrre och vÀrre och ingen verkar kunna hjÀlpa henne. Till slut vÀnder hon sig till Jerome, professor i psykologi som kastat bort en lysande karriÀr i sitt sökande efter vad som finns bortom det vi kan se. Med Noah tror han att han har hittat det. Men han kÀmpar mot en begynnande afasi som hotar att radera hans minne.

Tillsammans ger sig Noah, Janie och Jerome ut pĂ„ en resa som för var och en av dem betyder allt. Det leder dem till en mamma vars son varit försvunnen i Ă„tta Ă„r. Svaren de fĂ„r kanske Ă€r svar de inte Ă€r redo för. Framförallt kan det betyda att Janie förlorar den hon Ă€lskar mest av allt – Noah.

Sharon Guskin har skrivit en fÀngslande, tankevÀckande roman som undersöker det vi Ängrar i slutet av vÄra liv, det vi hoppas pÄ i början och allt dÀremellan. Den berÀttar om det starka oupplösliga bandet mellan barn och förÀlder, mellan mor och son.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

4.1

82 recensioner

Hanna

2021-10-06

Riktigt spÀnnande och intressant bok

Mathias

2021-05-04

JĂ€ttebra bok

Cecilia

2020-11-09

Fantastisk, tankevÀckande och en riktig mÄ bra bok!