(306)

En brunråttas bekännelser

ljudbok


Kommer det att gå åt helvete för Sverige? Är Morgan Johansson Sveriges bästa justitieminister genom tiderna? Styr Ku Klux Klan Sveriges Radio och SVT? Vad är det för skillnad på "Blexit" och "Blaxit"? Måste satiriker vara så elaka? Och framför allt: har det alltid varit så här?

Satirikern Jens Ganman gör en humoristisk men allvarlig djupdykning i företeelser som "säkra rum", "olagliga sprängningar", "bruna människor" och "Donald Trump". Dessa essäer om Sverige 2020 är inspirerade av storheter som Ignatius J Reilly, Kapten Haddock, Göran Greider och Tucker Carlson.

Jens Ganman är musiker, författare och mångårig medarbetare på SR och SVT. Han har skrivit flera romaner samt den uppmärksammade reportageboken "Det lilla landet som kunde" tillsammans med Mustafa Panshiri.


Uppläsare: Jens Ganman
Längd:

4.4

306 recensioner

Simona

2023-11-12

underbar bok!

Joachim

2023-07-23

En enastående och pricksäker beskrivning av hur Sveriges politiska och journalistiska elit i decennier har ljugit, förskönat och undanhållit svenskarna om tillståndet i landet angående migration och brottslighet. Ett måste för alla allmänbildande svenskar.

Fredrik

2023-07-17

Den behöver fler läsa/höra!