(2)

En bok om vin (PDF)

e-bok


EBOK, PDF-format

ISBN: 9789188757494

Intresset för vin har ökat explosionsartat de senaste Ären. Nu för tiden Àr vi alla amatör-sommelierer och mÄnga har koll pÄ bÄde druvor och bouquet. Att importera vin frÄn smÄ vingÄrdar runt om i vÀrlden eller att resa till en vingÄrd under semestern Àr inte lÀngre ovanligt. Men, vad de flesta egentligen vill, Àr att veta tillrÀckligt mycket för att inte verka obildade i sociala sammanhang.

Denna bok ger lÀsaren en mÀngd grundkunskaper som kommer vÀl till anvÀndning nÀr man ska servera eller blir serverad vin i olika sammanhang. Du fÄr instruktioner om hur du hÄller en vinprovning hemma och hur du provsmakar vin pÄ restaurang.

Dessutom innehÄller boken över 100 praktiska fakta om vin, sÄdant som du faktiskt har anvÀndning av nÀr du ska köpa en flaska till fredagsmyset eller börja fylla din nybyggda vinkÀllare.

Recensioner:

"En mindre bok om vin (...) Àr en trevlig, praktisk handbok om vin som passar bÄde nybörjare och erfarna."

Allt om vin, nr 3 2017

"Att den Àldsta vinflaskan Àr 2500 Är, vad man ska servera till vilken mat, namnen som imponerar. Roliga fakta och bra tips fÄr vi i En mindre bok om vin"

ELLE Mat & Vin, nr 1 2017

"[En mindre bok om vin] riktar sig till vinintresserade nybörjare som kan kÀnna sig vilse i djungeln av druvor, vindistrikt och knepiga fraser och ord. [ ] Boken rör en mÀngd Àmnen, allt frÄn hur vin framstÀlls till frÄgor som: kan man mikra vin? Varför fÄr man huvudvÀrk av rödtjut? Vad betyder naturvin?

Mitt i Sundbyberg, 9 maj 2017

"En mindre bok om vin Àr för er som Àr nybörjare!

Robert Aschberg i Aftonbladet Morgon, 24 mars 2017

"Praktiska rÄd varvas med kul kuriosa i denna lilla pÀrla. "

Allas nr 7, 2017

"Presentböcker med vintema Àr en trend bland böcker utgivna ( ) i vinter. I Nicotexts nÀtta En mindre bok om vin presenteras vinfakta och trivia huller om buller i frÄga/svar-format, som Vad Àr naturvin? och Vad Àr en smakbrygga? "

M-magasin, nr 2 2017

"En mindre bok om vin heter Nicotexts lilla praktiska handbok, som passar sÄvÀl nybörjaren som den mer erfarna vinprovaren"

Lantliv mat & vin, nr 1 2017

"Hur mycket socker innehÄller ett glas vin, fÄr man huvudvÀrk av rött, vilket Àr vÀrldens Àldsta vindistrikt? Nu fÄr vi svar i den vÀldigt lÀttsamma, informativa och praktiska handboken En mindre bok om vin."

Älskade Östermalm, nr 11 2016

"Bakom den snygga pÀrmen döljer sig en behÀndig bok som ger svar pÄ massor av mer eller mindre vanliga frÄgor on vin."

Inrikes magasin, nr 10 2016

"En intressant och lĂ€ttillgĂ€nglig bok om vin. Även om jag sjĂ€lv inte har nĂ„got större intresse för vin sĂ„ fastnar jag Ă€ndĂ„ och plöjer igenom de korta informativa texterna. Bra presenttips!"

Husbil & Husvagn, nr 17 2016

"Boken lÀr ut grunderna i vinkunskap och kommer med mÄnga praktiska tips."

Smaka, nr 4 2016