(82)

En av dem

ljudbok och e-bok


»You Pakistani?«

Hans ögon lyser av förvÀntan i det kalla kvÀllsmörkret.

Men i nÀsta stund hör jag hur ett »Nej« kommer över mina lÀppar. En rysning gÄr genom kroppen. Hur kommer det sig att jag sÄ instinktivt blÄnekar att jag skulle ha nÄgon som helst koppling till landet jag föddes i?

NÀr Qaisar Mahmood en dag stannas av ett pakistanskt matbud blir det starten pÄ en resa dÀr han sjÀlv till slut drar pÄ sig de fÀrgglada klÀderna och ger sig ut pÄ gatorna. DÀr möter han inte bara en osynlig del av samhÀllet, han finner ocksÄ ledtrÄdar till vem han hade kunnat vara.

En av dem Àr en berÀttelse om hur det Àr att arbeta som matbud i ett alltmer segregerat Sverige. Men det Àr lika mycket en undersökning av gapet mellan vÀrderingar och beteenden hos den svenska medelklassen. I krocken mellan vÀrldar, drömmar och kulturer ser Qaisar Mahmood med nya ögon pÄ gigekonomins följder, och sin egen familjs historia.

*

Qaisar Mahmood (f. 1973) Àr författare och tidigare Àmbetsman, numera verksam som managementkonsult. Han Àr född i Pakistan men vÀxte upp i Tensta utanför Stockholm. Tidigare har han gett ut en roman och en rad olika fackböcker



4.0

82 recensioner

Mikael

2023-05-27

Köpte direkt mat med leverans och dricksade!

Karin

2023-03-31

Intressant och en ögonöppnare i all sin enkelhet

Nina

2023-03-27

Recension pÄ KARENINA.SE