(45)

En annan mans grav

ljudbok och e-bok


John Rebus Àr en man som sÀllan hÄller sig till reglerna. Egentligen Àr han pensionerad frÄn Edinburghpolisen, men har lyckats hÄlla sig kvar som civilanstÀlld utredare pÄ avdelningen för cold cases, dÀr man arbetar med gamla olösta fall. Han har samarbetsproblem med sin chef, Àr under utredning av den egna poliskÄren och har svÄrt att acceptera att han inte lÀngre Àr anstÀlld "pÄ riktigt". Relationen till dottern Àr fortfarande sval och flaskan kanske Àr hans trognaste vÀn.

NÀr han kontaktas av en kvinna vars dotter försvann för ett decennium sedan Àr han till en början oengagerad. Men nÄgot i kvinnans berÀttelse vÀcker till slut hans intresse. Det visar sig att det Àr flera kvinnor som saknas i samma omrÄde och att det finns mÄnga likheter mellan fallen, bland annat har nÄgon skickat sms med mystiska bilder till de försvunna kvinnornas vÀnner. Utredningen vÀxer och pressen slÄr upp det stort med intervjuer av de anhöriga.

Rebus upptÀcker att det finns krafter som inte vill att sanningen uppdagas, inte bara i den undre vÀrlden utan Àven bland hans kolleger.

Rebus var redan tidigare kÀnd för sina oortodoxa metoder och numera kÀnner han sig fri att göra allt som krÀvs för att fÄ fast gÀrningsmannen. Men den stora frÄgan Àr: kan han hÄlla sig pÄ rÀtt sida av lagen?

Än en gĂ„ng fĂ„r vi stifta bekantskap med John Rebus. Ian Rankin rĂ€knas till en av Storbritanniens frĂ€msta kriminalförfattare. År 1987 kom den första boken om kriminalkommissarie John Rebus och Ian Rankin har lĂ„tit sin hjĂ€lte Ă„ldras i takt med böckerna.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.6

45 recensioner

Jan

2022-07-13

Bra bok, bra upplÀsare.