(40)

Emily L.

ljudbok och e-bok


»VÀrldens vackraste bok.« Jenny Tunedal, Aftonbladet

»Det var snart tjugo Är sen jag lÀste Emily L. första gÄngen och jag visste inte hur mycket jag hade saknat den.« Marie Norin, Göteborgs-Posten

PÄ en bar i Quillebeuf, dÀr floden Seine rinner ut i Engelska kanalen, sitter ett par och dricker bourbon och svart pilsen. Hon har barnsandaler pÄ sig och verkar nÀstan sova, han Àr betydligt yngre och har all sin uppmÀrksamhet riktad mot henne.

Vid ett annat bord sitter berĂ€ttaren och hennes Ă€lskare. UtifrĂ„n vad de betraktar och ett fĂ„tal uppsnappade fraser börjar de dikta ihop det mystiska, engelsktalande parets historia – kaptenens och hustruns – en dunkel och frĂ€mmande saga om beroende och förlust, skrivande och död.

I översÀttning av Britt Arenander.

MARGUERITE DURAS [1914–1996] föddes i Indokina av franska förĂ€ldrar. Hennes författarskap prĂ€glades starkt av uppvĂ€xttiden, liksom av hennes engagemang i motstĂ„ndsrörelsen under andra vĂ€rldskriget. Av hennes sammanlagt över femtio verk hör romanen Emily L. till de allra mest hyllade.



3.6

40 recensioner

Irene

2023-02-05

Boken handlar om personer som ses pÄ,en bar, bla ett par som seglat runt i vÀrden under mÄnga Är, boken Àr bra och vÀlskriven.

Kristina

2022-08-09

Jag har alltid Àlskat Duras böcker, det vackra, poetiska sprÄket gör att jag fÄr rysningar ibland. Har lÀst alla hennes böcker och hon var min kandidat till Nobelpriset som hon tyvÀrr aldrig fick. Nu nÀr jag lyssnade pÄ boken, kunde jag blunda och hÀnge mig helt Ät berÀttelsen.