(0)

Ellie och Ankan

e-bok


I den första delen, Ellie, berÀttar Monie, en av minas gamla vÀninnor frÄn Ären i Paris och sedan lÀnge en av hennes grannar pÄ W94th Street i New York. Det blÄser upp till storm, bÄde i form av en kÀnslostorm och i form av en vÀdermÀssig katastrof. Den starkaste stormen Àr dock den som plötsligt stjÀlper livet i en helt annan riktning, till en helt annan vÀg Àn den man cementerat och trott vara den sanna.

I den andra delen, Ankan, kontaktas Mina av Ellie, som behöver komma i kontakt med Minas barndomskamrat Annika Francke. Ellie och Annika arbetar inom samma omrÄde och har ett flertal gemensamma affÀrsbekanta. Dessa bekanta hÄller nu pÄ att stÀlla till med ett globalt elÀnde och Ellie behöver hjÀlp för att stoppa dem. Det blir dock inte sÄ lÀtt att hitta Annika Francke. Hon har varit försvunnen sedan hösten. Mina har flera gÄnger försökt fÄ tag i henne och hennes partner, utan att lyckas. Mina och maken har separerat och hon firar nu Midsommar ensam i stugan i GÀssvik. En kvÀll sitter hon pÄ badberget och tycker synd om sig sjÀlv, dÄ hittar hon Annika Franke död i GÀssviksjön. Nu blandas Mina in i hÀndelser hon inte skulle önska ens sin vÀrsta ovÀn.

Niki Loong Àr en svensk författare och konstnÀr. Hon har skrivit böcker inom en rad olika genrer, bland annat mysdeckare och barn- och ungdomsböcker.