(142)

Edward Bloms etikettbok : Om konsten att umgås med människor

ljudbok och e-bok


"Edward Blom vet vad som krävs för ett gott liv... Han är väl skickad, behärskar ämnet till fullo och ger sig i kast med uppgiften med folkbildarens pedagogiska iver. Utan att för den skull blunda för komplikationerna... Han skriver lätt och ledigt och erbjuder nyttig läsning för yngre generationer som vuxit upp med föräldrar som skitit i traditionerna... "

Klas Östergren Svenska Dagbladet

Vad sjutton betyder jackett? När ska man anlända till en tillställning? Vilket är egentligen ditt brödfat, det till höger eller vänster?

Här får du svar på och förklaring till alla etikettfrågor du någonsin har grubblat över. Allt från middagsbjudningar, bordsskick och restaurangbesök till livets avgörande tillfällen som barndop, bröllop och begravningar.

I boken blandas det som fallit i glömska med helt nya företeelser där reglerna precis håller på att utformas. Edward förmedlar etikettens grundläggande väsen och de djupa principerna som ligger bakom.

Detta är boken för den som skall gifta sig, flytta hemifrån, börja studera eller för de som kommit upp i åren och redan har god kunskap om etikett. En bok fylld med roliga anekdoter och Edwards medryckande berättande.


Uppläsare: Edward Blom
Längd:

4.2

142 recensioner

Anonym

2023-08-15

Helt fantastisk bok och woow så intressant att lyssna på. Kan varmt rekommendera den

Jonathan

2022-12-19

Riktigt bra från början till slut! Att författaren själv läst in boken med stor entusiasm och inlevelse gör den både lättlyssnad och extra rolig. Innehållsmässigt är det en mycket välskriven bok som inte bara berättar vad som är gott uppförande, utan även varför. Varifrån olika traditioner kommer och hur de använts historiskt.

Julia

2022-11-12

Rolig, charmig och tankeväckande för både män och kvinnor.