(88)

Edith och Julian

ljudbok och e-bok


IrlĂ€ndska Ava Ă€r nĂ„gra och tjugo. Hon bor för nĂ€rvarande i Hongkong, dĂ€r hon delar en kackerlacksinvaderad Airbnb-lĂ€genhet med nĂ„gra jĂ€mnĂ„riga och undervisar barn i engelska som andrasprĂ„k. Ibland trĂ€ffar hon Julian, som har ett stressigt och uppslukande jobb inom bankvĂ€rlden. Det hĂ€nder att han föreslĂ„r att hon ska sova över i gĂ€strummet i hans bekvĂ€ma, men anonymt inredda lĂ€genhet. NĂ€r de Ă€ter tillsammans Ă€r det alltid Julian som betalar. Dessutom lĂ„nar han gĂ€rna ut sina kreditkort till Ava. Men nĂ€r hon frĂ„gar om han Ă€lskar henne, svarar han bara: ”Jag gillar dig mycket”. NĂ€r Julian lĂ€mnar Hongkong för arbete lĂ€r Ava istĂ€llet kĂ€nna juristen Edith. Snart blir Edith nĂ„got Ava ser fram emot.

Edith och Julian Àr en bÄde mÄngbottnad och fascinerande roman om kÀrlek, klass, sex och relationer, samtidigt som den behandlar frÄgor om sprÄk och nationell tillhörighet.


UpplÀsare: Ella Schartner
LĂ€ngd:

3.2

88 recensioner

Kurt

2021-02-26

Seg, inte fÀngslande, ointressanta karaktÀrer. Kanske uppskattas mer av ngn som Àr frÄn Irland eller Storbritannien för det kÀndes som om det var mÄnga poÀnger som gick mig förbi.

Mark

2021-01-14

Nice book

Eva

2020-11-30

Älskar sprĂ„ket och kĂ€nslan i den hĂ€r boken! Underbar upplĂ€sare.