(19)

Ecstasy

ljudbok och e-bok


Miranda vet att hennes namn betyder att hon Àr nÄgot att beundra, men hon har mÀrkvÀrdigt svÄrt att tycka om sig sjÀlv. Hon pluggar beteendevetenskap, har nÀstan ihop det med Cykelkillen, som visar sig heta Isak, och betraktar Adrian i smyg, kurskamrat och manlig huldra frÄn VÀsternorrland. Miranda Àr dÄlig pÄ att vara ung, hon Àr vÄrdslös bÄde med sina egna kÀnslor och andras, diskar helst inte, utan staplar tallrikarna i badkaret istÀllet, och har ett visst behov av att förlora sig i kemiska rus ibland, gÄ upp i musiken och glömma sig sjÀlv.

I Isabelle Bervenius Ecstasy blir den klassiska historien om ungdomlig kÀrlek en skarp och vibrerande upplevelse, lika mÀttad av ensam sorg som av avvÀpnande humor. Det Àr en berÀttelse om hur kÀnslor lÄngsamt eskalerar och leder till bÄde sexuell utsatthet och en stark lÀngtan efter att fÄ tillhöra och höra ihop. En stegring som kan vara förvÄnansvÀrt lik sjÀlvutplÄning.

Isabelle Bervenius Àr en ny, stark röst i svensk prosa, med en stil som Àr lika trÀffsÀker avsett vad gÀller tonfall och jargong som ensamhetens inre röst.


UpplÀsare: Katharina Cohen
LĂ€ngd:

3.5

19 recensioner

Em

2021-04-14

LÀttlÀst men dÄlig