(48)

Dör för dig

ljudbok och e-bok


Tess Dunckel har kämpat hårt för att bli Sveriges största influencer. Om man med kämpat hårt menar växt upp på Östermalm med kända kulturföräldrar. Hon har bloggat sedan hon var 16, driver sminkmärket Belle Face och är redo för nästa naturliga steg i livet: att bli folkkär.

Vilma har framför allt kämpat för att inte bli som sin mamma. Hon har sagt upp sig från städjobbet och lämnat Göteborg för att flytta ihop med sin tonårscrush Next Big Thing-Niklas, som tagit henne med storm.

Snart stormar också Tess in i Vilmas liv och anlitar henne som assistent och ny BFF. I arbetsuppgifterna ingår glamorösa fester, att spökskriva blogginlägg i Tess namn och att använda tveksamma metoder för att beräkna antalet följare.

Vilma får följa med familjen Dunckel på semi-semester till franska rivieran. Efter dekadenta dagar i solen och en ödesdiger natt ombord på en lyxyacht måste Tess och Vilma bevara en hemlighet lika mörk som deras perfekta solbrännor.

Dör för dig är en vass och underhållande samtidsskildring, strösslad med satir och genomsyrad av ett tydligt klassperspektiv. Det är Ann Edlidens andra roman.


Uppläsare: Maja Rung
Längd: