(36)

Dödsdömda

ljudbok och e-bok


Runtom i Europa rasar andra världskriget och Norge är ockuperat av nazisterna. Vännerna Maja, Hilde och Ben har bildat motståndsgruppen Svarta rosorna och har hittills räddat flera människor undan döden. När de får veta att en liten fiskeby i Norge hotas att ödeläggas eftersom nazisterna tror att det bor förrädare där, inser de att människorna i byn måste varnas – och det är bråttom. Uppdraget för dem in i fiendeland, där faror lurar överallt och ingen går att lita på. Det blir deras farligaste resa någonsin, en resa som kommer att förändra deras liv för alltid.

Dödsdömda är den fjärde delen i Camilla Lagerqvist älskade serie Svarta rosorna, som handlar om tre modiga ungdomar som bestämmer sig för att stå upp mot nazisterna.



4.7

36 recensioner

Lena

2024-02-01

dessa böcker är bra. Men det är samma tema i varje bok trots olika uppdrag. Böcker för tonåringar

Ilse

2023-08-28

👍👍👍👍👍

Alice

2023-03-08

Spännande men även sorglig. Precis som i de andra böckerna blir det inte allt för grovt/obehagligt så det passar åldersgruppen den riktar sig till. Bra flyt. Gillar att det här även är lite karaktärsutveckling och fokus på relationerna. Kände mig dock ganska irriterad över att de knappt verkar har lärt sig någonting alls av de andra äventyren de haft, ex när det kommer till en så simpel grej som en gemensam pack-lista eller att inte gå över gränsen mitt framför ögonen på soldaterna. Känns orealistiskt och förstör tyvärr en del av läsningen då man hela tiden stör sig på karaktärerna. Spännande upplösning och i sin helhet bra avrundning av serien. Som alltid mycket bra uppläsning. Hoppas att de får läsa dessa böcker i skolan!