(2324)

Dödsbädden

ljudbok och e-bok


Eddie är polisen som lyckas lösa de svåraste av brott. Eddie fixar allt, det har han alltid gjort. Men just som han, efter år av strulande, ska få barn med Shirin går hans mamma bort. Och vid dödsbädden uppdagas en historia som ändrar hans bild av

uppväxten. Varför passerade så många unga barnflickor genom det välbärgade hemmet? Vart tog de vägen och varför blev det så tyst efter dem? Härvan av hemligheter påverkar alla Eddies relationer. Samtidigt dör en firad tv-stjärna i Stockholm, och utredaren Charlotta letar bland ryktena som i många år har omgärdat honom. Efter den hyllade "Djävulens advokat" kommer "Dödsbädden", den tolfte boken i Katarina Wennstams Justitiaserie.


Uppläsare: Angela Kovács
Längd:

4.1

2324 recensioner

Sonja

2024-03-11

Alexandra Rapaport, kom tillbaka!

Mikael

2024-02-09

Vanligtvis lyckas författaren skriva spännande och engagerande böcker där fictionen får stå i centrum tillsammans med smart och vass samhällskritik. Denna bok blir tyvärr som en C-uppsats där åsikter och slutsatser staplas på hög. Författaren skapar dialoger som fullständigt saknar trovärdighet. Ingen pratar med varandra på detta sätt där den ena parten ständigt ska undervisa och förklara för sin samtalspartner hur samhället fungerar eller inte fungerar som om mottagaren är lätt efterbliven. Det blir så oerhört tydligt att Katarina W är extremt angelägen att få ut sin ilska gällande mäns våld mot kvinnor till allmänheten att det blir som en debattartikel. Självklart är ämnet oerhört viktigt och skrämmande men som en roman blir det på gränsen till patetiskt. Helt avsaknad av elegans i framförandet. I böcker som Alfahannen lyckades hon oerhört bra att skapa en mycket bra roman där hon samtidigt lyckas involvera det vidriga och realistiska i själva berättelsen vilket skapar ett djup. En usel roman men om författaren hade stått på ”barrikaderna” hade detta brandtal varit av stor vikt och betydelse.

ulrika

2024-02-07

Helt okej 👌