(259)

Död som du

ljudbok


I den sjätte boken om kommissarie Roy Grace får han anledning att söka sig bakåt i tiden för att försöka stoppa en våldtäktsman och mördare som härjar i Brighton.

Metropole Hotel, Brighton. Efter en blöt nyårsbal blir en kvinna brutalt våldtagen på vägen tillbaka till sitt rum. En vecka senare attackeras en annan kvinna. Båda kvinnornas skor tas av förövaren.

Kommissarie Roy Grace inser snart att fallen har uppenbara likheter med en serie olösta brott från 1997. Förövaren kallades Skomannen och man tror att han våldtog fyra kvinnor innan han mördade sitt femte offer och försvann. Är det fråga om en copycat eller har Skomannen börjat härja igen?

När fler kvinnor blir angripna blir Roy Grace alltmer övertygad om att han har att göra med samma man. Och att han genom att forska i det förflutna – en tid när Grace och hans nu försvunna fru Sandy var lyckliga tillsammans – kan hitta nyckeln till det nutida fallet.

Snart kämpar Grace och hans mannar desperat mot klockan för att hitta och hinna rädda livet på det tilltänkta nya femte offret.


Uppläsare: Peder Falk
Längd:

4.0

259 recensioner

marie

2022-01-16

Spännande och bra. Får dock inte riktigt ihop storyn/slutet. Hoppas det blir någon form av fortsättning/förklaring av vissa saker i kommande böcker