(87)

Där haven möts

ljudbok och e-bok


En värmande feelgood om drömmar och inspiration, bandet mellan nutid och historien samt den eviga villkorslösa kärleken.

Pauline är redo för en nystart i livet. Nu ska hon äntligen satsa på sig själv och sina författardrömmar. Men trots att hon är känd för sitt mod och sitt favorituttryck "gör-det-bara" har hon svårt att komma till skott. Det är någonting som håller henne tillbaka.

När Pauline för första gången hör Jacobs röst från scenen den där lördagen i april träffar den henne som ett slag i magen. Genom cellmembranen vibrerar hans röst fram en längtan och aktiverar djupa minnen hon inte visste att hon hade. Minnena kastar henne bakåt, hans röst drar henne framåt, drömmar väcks till liv. Kraften är obeveklig.

Inspirationen börjar flöda. Hon följer rösten, sin dröm och sin innersta längtan och snart börjar en historia ta form inom henne. Den tar henne från hemmet i Malmö till Danmarks nordligaste spets. Till Skagens oändliga stränder och hav som möts, till platsen där både människor och föremål visar sig vara sammanflätade över tidsåldrarna. Gång på gång korsas även Paulines vägar med Jacobs, och hon bara måste berätta för honom vad hans musik har inneburit för henne.

Therese Renåker debuterade 2018 med romanen Mata inte skuggorna och är även verksam som fotograf och konstnär.



3.7

87 recensioner

stina

2023-07-15

Långsamt, eftertänksam, intrikat spännande och förvånande, gärna en bok till.

Lina

2023-06-06

En bok om kärlek. Lycklig kärlek. Utan krav. Bra språk, lätt handling o något förutsägbar. Men väl värd att läsa, kan ge en reflektion om var man lever och varför.

Anders

2023-04-24

Otrolig❤️