(4829)

Dvalan

ljudbok och e-bok


ArtonÄrige Samuel rÄkar sabotera en drogaffÀr och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gÄtt under jorden svarar han pÄ en annons: en familj i skÀrgÄrden söker en assistent till sin hjÀrnskadade son.

Men ingenting blir som Samuel har tĂ€nkt sig nĂ€r han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belĂ€gna huset vid havet. Inte heller har Samuel rĂ€knat med att hans kĂ€rleksfulla, men kontrollerande mamma – den frireligiösa Pernilla – handgripligen ska försöka hjĂ€lpa honom att fĂ„ ordning pĂ„ sitt liv.

Kriminalinspektör Manfred Olsson Àr plÄgad av en familjetragedi. Han utreder tvÄ till synes drogrelaterade mord nÀr hans vÀg korsar Samuels och Pernillas.

Utredningen blir komplicerad och Manfred bestÀmmer sig för att söka hjÀlp hos profileraren Hanne som Àr bosatt i Ormberg.

Camilla Grebes Dvalan Àr en skrÀmmande och andlöst spÀnnande berÀttelse om en samtid prÀglad av narcissism och grÀnslöshet. Men det Àr ocksÄ en skildring av kÀrlek stark nog att övervinna mörkret.

Dvalan Ă€r en fristĂ„ende fortsĂ€ttning pĂ„ Husdjuret (som utsĂ„gs till bĂ€sta svenska kriminalroman 2017 av Svenska deckarakademin och 2018 belönades med Glasnyckeln för bĂ€sta nordiska dito) och Älskaren frĂ„n huvudkontoret (2015).



4.2

4829 recensioner

Peter

2024-02-27

grymt spÀnnande bok.

Evelyne

2024-01-22

Lite omstÀndig och rörig.

Jen

2024-01-06

SpÀnnande med en bra twist!