(21)

Dunka, dunka dumma hjärta

ljudbok


Vinnare Valentine Crime 2021

Klara Ståål har alltid drömt om att bli popstjärna

– och nu har hon blivit det. Men efter en superhit, ett hyllat album och en utsåld Sverigeturné, känns ingenting längre spännande. Hennes liv känns händelselöst och ingenting kan få hennes puls att öka.

För att inte stanna hemma ensam på Alla Hjärtans dag går hon på klubb med artistvännen Anna. Där gör hon allt för att få upp pulsen och träffar en kille som drar med henne på värsta äventyret. Ett actionfyllt gangsterdrama...

Dunka, dunka dumma hjärta är en novell om jakten på kickar och spänning i ett ungt liv när drömmarna redan uppfyllts och livet känns tomt.

Dunka, dunka dumma hjärta vann första pris i novelltävlingen Valentine

Crime 2021, ett sammarbete mellan A Nice Noise och Betareader.

Om författaren

Linda Elmborg (f 1995) växte upp i Södertälje med författardrömmar, men lockades av filmens värld och har jobbat med scenografi till svenska produktioner, så som Vår tid är nu och Lasse-Majas Detektivbyrå. Linda har nu tagit upp skrivandet och bor i Göteborg med sin sambo och hittekatten Musse.

Om uppläsare

Felicia Takman skriver och sjunger svensk pop med texter som kan knyta an till henne själv. 2020 fick hon en hit med "Dunka dumma hjärta dunka" som har inspirerat till denna novell. Låten har spelats flitigt på radio och har över 900 000 streams på Spotify.



3.3

21 recensioner

Alice

2021-06-27

Lite spänning spetsad med rapp jargong och underfundig humor. + att sångerskan till låten läser in. Passade hur bra som helst!

Pontus

2021-06-21

Den var bra