(101)

Duktiga flickors revansch

ljudbok och e-bok


"Prestationsprinsessor", "duktiga flickor". SamhÀllets syn pÄ högpresterande kvinnor skevar. Vi har bland annat hört röster som menar att kvinnor ska sluta vara duktiga och sÀnka kraven pÄ sig sjÀlva, men Àr det verkligen rÀtt vÀg att gÄ? I sjÀlva verket har vi mycket att lÀra av den duktiga flickan. Flit, strÀvsamhet och höga förvÀntningar möjliggör klassresor, krossar glastak och fÄr drömmar att slÄ in. Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgÄngspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gÀrna vara ett maktmedel och ett redskap pÄ vÀgen mot ett mer jÀmstÀllt samhÀlle.

I den hÀr boken gÄr Birgitta Ohlsson ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara "duktig".

Pdf pÄ not-och kÀllförteckning finns att ladda ner pÄ Bonnier Audios hemsida. www.bonnieraudio.se



3.9

101 recensioner

Anonym

2023-03-03

Tack Birgitta för denna upplysande och hÀrliga bok. Vi mÄste tillstÄ att mycket har skett pÄ kvinnoomrÄdet i vÄrt land. Jag utbildade mig 1956-1958 pÄ högre LÀrarinneseminariet som startade 1861. Vi var sista kullen !

Elisabeth

2021-05-13

Sista 90 minuterna var riktigt bra! NÄgot för varje kvinna och man att lÀsa och begrunda. Bra upplÀsning!