(30)

Du kan inte leva

ljudbok


Samlingen svenska kulter bestÄr av skrÀcknoveller som skildrar en tillvaro ganska lik vÄr egen. Fast ÀndÄ inte. I Anders Fagers Sverige vandrar fasor mitt ibland oss lyckligt ovetande och andra vÀrldar med andra regler och hÀrskare, existerar parallellt.

Novellerna i "Du kan inte leva" för lÀsaren in i ett spegelland. Saker Àr bekanta, men samtidigt skruvade. Personalen pÄ ett Àldreboende dör, en efter en, under mystiska omstÀndigheter. Under en ung kvinnas vackra och vÀlpolerade yttre döljer sig en hÀnsynslös mördare. Och i en annan del av Sverige körs en kvinna runt i ambulans, men tycks aldrig komma fram till nÄgot sjukhus. Vid fotÀndan av hennes bÄr sitter en mörk gestalt och iakttar otÄligt.

BerÀttelserna bjuder in till en vÀrld som Àr vÄldsam och erotisk, skrÀmmande och sagolik, realistisk och fÀngslande. Med vassa samhÀllsskildringar och surrealistiskt obehag, tar Anders Fager med lÀsaren in i ett mörkt pussel som Àventyrar bÄde tid och rum.

Anders Fager (f. 1964) Àr en svensk författare bosatt i Stockholm. Han debuterade 2009 med novellsamlingen Svenska kulter och har sedan dess gett ut flera böcker inom skrÀckgenren. Utöver skönlitteratur skriver Anders Fager Àven för teater, spel och TV. KaraktÀristiskt för hans berÀttande Àr samtidsskildringar som kantas av skrÀckromantik och som inte allt för sÀllan utmanar konventionerna.


UpplÀsare: Anders Fager
LĂ€ngd:

3.8

30 recensioner

Johannes

2022-12-03

HĂ„ller stilen.

Sebastian

2021-04-07

En utmĂ€rkt uppföljare pĂ„ Svenska Kulter. Det Ă€r svĂ„rt att fĂ„nga kĂ€nslan av vardagslivet i Sverige och göra den sĂ„ vardaglig och Ă€ndĂ„ sĂ„ otroligt lĂ€skig. Fager gör med Sverige va Stephen King gör med sitt hemland, fĂ„ngar folksjĂ€len och visar dess mörka skugga. Älskar du skrĂ€ck i vardagen och det övernaturligas mörkaste sida? Bör du lĂ€sa den hĂ€r boken. Obs: Rekommenderar att lĂ€sa Anders Fagers bok: Svenska Kulter först, inte ett mĂ„ste, men det lönar sig.