(815)

Drömmen om piketen på Norrmalmspolisen

ljudbok


Förakt, främlingsfientlighet och förnedring av kvinnliga kollegor blev vardag när Michael Lundh jobbade som Norrmalmspolis. Med tiden formades han till en högerextrem och våldsam polis som tillsammans med sina kollegor tog ut sitt hat på oskyldiga medborgare och bröt mot lagen. Våldet och lögnerna åt med tiden upp Michael inifrån och efter en lång yrkeskarriär sa han upp sig. Michael arbetar idag som föreläsare och har som mål att vända rädsla mot kärlek och för att få till förändringar inom poliskåren.


Uppläsare: Carl Jacobson
Längd:

3.8

815 recensioner

Wille

2022-10-11

Typisk PK Sossepolisroman saft,bulla och pizza. Vi ser idag vad summan av polisflumm lett oss

Maria

2022-10-03

Läs, lyssna!! Modigt berättar med stor vishet och solidaritet. Skrämmande med tanke på vilken attityd många poliser har. Att de inte har förmågan att se den lilla individen utan istället är fördomsfulla, egoistiska vuxna som tar till det hårda i bemötandet med en medmänniska, för så är det ju att vi alla är medmänniskor till varandra oavsett ursprung och status. Verkligen skrämmande hur endel utövar makt i sin poliskostym. Vilket mod att följa sitt hjärta och gå emot sina hårdbarkade kollegor. Det är respekt långt ut i fingerspetsarna! Micael Lundh det behövs flera som vågar gå emot och jobba för sin övertygelse. Hoppas att jag någon gång får äran att gå på din föreläsning!

Ingemar

2022-05-25

Intressant historia. Men att inte kunna se sin egen del i den person han var/är blir pinsamt. Han ställer frågan hur han kunde bli nazist, rasist, en korrupt polis som grovt misshandlat mycket utsatta personer. Tyvärr ett hyckleri av rang.