(591)

Druiderna

ljudbok och e-bok


De erfarna romerska soldathjÀltarna Macro och Cato stÄr inför en obeveklig fiende i Britannien. Det Àr Är 52 e Kr och öns vÀstra stammar, ivrigt pÄhejade av druiderna, förbereder sig för strid. Men kan deras mod och disciplin mÀta sig med de romerska legionÀrernas?

Som ansvarig för fortet stannar centurion Macro kvar nÀr prefekt Cato tar sig djupt in bland bergen. Cato har fÄtt i uppdrag att en gÄng för alla fastslÄ Roms seger över de infödda genom att krossa druidernas fÀste. Men vinterns isande vindar och snöstormar försÀmrar den redan svÄrtillgÀngliga terrÀngen, de romerska truppernas framryckning drar ut pÄ tiden.

NĂ€r Macros patruller rapporterar att de infödda i nĂ€rheten av fortet blir allt fĂ€rre börjar den Ă€rrade centurionen ana orĂ„d. Har den tillförordnade guvernören, legaten Quintatus, underskattat fienden? Finns det en noggrant upparbetad plan frĂ„n druidernas sida? I sĂ„ fall kommer Cato och hans mĂ€n fĂ„ betala priset 


Druiderna Àr den efterlÀngtade 14:e delen i Simon Scarrows Silverörnserie. De fristÄende böckerna i serien fÄngar sina lÀsare med spÀnning, humor och djupa kunskaper om det romerska riket.


UpplÀsare: Torsten Wahlund
LĂ€ngd:

4.2

591 recensioner

Anonym

2024-04-25

Dramatisk och kul att den slutade annorlunda Àn vÀntat.

Sven

2023-12-24

Bra

N

2022-07-10

En av de böckerna med mest action men Àven kÀnslor.