(753)

Drottninggatan

ljudbok och e-bok


En röd resväska. En vattenflaska. En busshållplats som tillfälligt har flyttats. När Rakhmat Akilov den 7 april 2017 stjäl en lastbil och kör rakt mot folkmassan på Drottninggatan i Stockholm blir slumpen skillnaden mellan liv och död. Larmen strömmar in och budskapet sprider sig: Sverige är under attack.

I "Drottninggatan" berättar den prisbelönta författaren Åsa Erlandsson om fyrtio sekunder som satte skräck i en hel nation. Boken bygger på intervjuer med hundratals människor, varav flera berättar för första gången. Den skildrar även polisarbetet i kulisserna där enskilda personer var avgörande för att gripa terroristen.

*

Åsa Erlandsson är journalist och författare och har bland annat tilldelats Stora journalistpriset, Guldspaden och Advokatsamfundets journalistpris. Hon har tidigare skrivit boken "Det som aldrig fick ske: skolattentatet i Trollhättan".



4.4

753 recensioner

Evelyn

2024-03-27

Fantastiskt

Johanna

2024-03-24

Intressant bok

Natalie

2024-02-27

Bra berättande. Det är inte snaskigt eller överdrivet, det är fakta och ja tycker att händelsen återges på ett respektfullt sätt. Blev väldigt berörd och fick pausa många gånger för att ens kunna ta in allt.