(1)

Drottning Margot

e-bok


Sensommaren i Paris Ă„r 1572 prĂ€glas av hetta, krig och död. I Frankrike pĂ„gĂ„r ett religionskrig mellan katoliker och hugenotter, och kungafamiljen har splittrats i religionsfrĂ„gan. Änkedrottningen Katarina av Medici stĂ„r pĂ„ katolikernas sida, och influerar sin son, kung Karl IX att stödja dem.

För att skapa fred erbjuder Katarina sin dotter Margots hand till Henrik av Bourbon, kung av Navarra. Henrik Àr en hugenott, och genom giftermÄlet hoppas man lugna den kaotiska situationen i landet. Margot tvingas gifta sig med en man som hon inte Àlskar, eller ens tycker om. Snart pÄbörjar hon en affÀr med La MÎle, en protestantisk soldat frÄn en rik familj.

Efter bröllopet dröjer det inte lÀnge innan Katarina lyckas stÀlla Margots liv pÄ Ànda igen. Snart Àr hon en spelbricka i ett politiskt spel, nÀr hennes mamma börjar planera en massaker pÄ de hugenotter som följt Henrik av Bourbon till Paris för att fira bröllop. För att överleva hovets intriger och vÄldet pÄ gatan tvingas Margot anvÀnda all sin list, för att behÄlla sitt liv.

Alexandre Dumas den Àldre föddes 1802 och skrev under sin livstid mÄnga odödliga verk sÄsom Greven av Monte Cristo, Mannen med jÀrnmasken och De tre musketörerna.rn